Urządzenia i Akcesoria
Surówka z kalarepy (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje
Składniki
-
100 g kalarepy pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
75 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
60 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
-
½ - 1 łyżka kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu½ - 1 łyżka oleju
-
1 łyżka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
327 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
384 kJ /
91.8 kcal
Tłuszcz
5.5 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
11.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Surówka z marchewki, selera i jabłka (TM5)
10 min
Surówka z marchewki, selera i jabłka (TM6, TM7)
10 min
Surówka z kalarepy (TM6, TM7)
15 min
Surówka z tartej marchewki z chrzanem (TM6, TM7)
10 min
Coleslaw z tartych i krojonych warzyw (TM5)
10 min
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM5)
15 min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10 min
Surówka z kiszonych ogórków
15 min
Surówka z selera na słodko
15 min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 min
Surówka z surowego buraka
10 min