Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron jaune non traité (zeste et jus)
- 1 œuf
- 100 g de beurre mou
- 135 g de sucre en poudre
- 300 g de farine de blé
-
40
g de tahini noir
lub 40 g de pâte de sésame noir - 1 ½ sachet de levure chimique
- 3 gélules de charbon actif
- 15 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 712.6 kJ / 170.3 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 126.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frites frisées et sauce à l'ail
45 min
Petits pains aux pralines et chocolat roses
1 Std. 50 Min
Couronne feuilletée aux légumes rôtis
1h 40min
Zéphyrs fraise-lavande
12 Std. 30 Min
Bouchées aux pommes et aux noix
50 min
Pâte à tartiner à la noix de pécan
30 min
Biscuits aux figues
1h 15min
Mhalabieh (entremets libanais) et cigarettes russes
2h 35min
Fatteh d’aubergines au yaourt
50 min
Curd à la framboise
15 Min
Crème dessert aux noisettes
2h 40min
Crème dessert au chocolat
25 min