Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinatura
- 650 g di carne di pecora a pezzi
- 1 cipolla a pezzi
- 1 gambo di sedano a pezzi
- 1 carota a pezzi
- 1 rametto di prezzemolo fresco a pezzi
- 600 - 700 g di vino rosso
Tagliatelle al vino
- 300 g di farina di semola di grano duro + q.b.
- 60 g di vino bianco
- 2 uova
Ragù di pecora
- 2 pizzichi di sale
- 1 rametto di basilico fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 100 g di olio di oliva
- 35 g di vino rosso
- 50 g di concentrato di pomodoro
- 500 g di polpa di pomodoro a pezzi
Terminare la preparazione
- acqua q.b.
- sale q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1757 kJ / 420 kcal
- Białko
- 32.8 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fagioli con le cotiche
1 Std. 45 Min
Ravioli ricotta e spinaci
10 Std.
Tasca di vitello ripiena
1h 20min
Frascarelli con sugo di salsiccia
1 Std. 30 Min
Cappelletti ripieni in brodo di cappone
2 Std. 30 Min
Tortellini in brodo vegetariani
2 Std.
Farfalle all'uovo
1小时
Ravioli di ricotta al sugo di agnello
1h 20min
Ravioli lucani
1小时
Pasta fresca (vegan)
1 Std. 10 Min
Ravioli alla cernia con sugo di pomodoro al basilico
2h 5 min
Gnocchi al sugo di anatra
2 Std.