Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 peperoni verdi friggitelli, lavati e asciugati
- 2 uova, gli albumi e i tuorli separati
- 100 g di formaggio caciotta a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di formaggio fresco spalmabile
- 3 fogli di alga nori, tagliati in 4 rettangoli (12 mini rettangoli)
- 300 g di olio per frittura
- 2 pizzichi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1711 kJ / 409 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 39.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calzoni fritti napoletani
2h 30min
Carciofi ripieni
50min
Chiacchiere
1h 35min
Carciofi romani gratinati
45 min
Arancini di riso
3 godz. 5 min
Pastella per fritti
1u.
Melanzane alla siciliana
1h 15min
Baccalà fritto in pastella
1h 10min
Crocchette di patate e speck
3h 20min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1 Std. 5 Min
Crocchette di patate
1h 10min
Pastella per fritti
1u.