Suppe med gulerod, appelsin og ingefær

Suppe med gulerod, appelsin og ingefær

1.0 1 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portioner

Składniki

  • ingefær skrællet, skåret i runde skiver (2 mm), efter smag
    15 - 25 g
  • appelsin kun tynde afskalninger af huden
    ½
  • løg opdelt
    225 g
  • gulerødder skåret i stykker
    480 g
  • smør
    35 g
  • grøntsagsbouillon, terning (til 0,5 l) smuldret
    1
    1 tsk grøntsagsbouillon
  • vand
    700 g
  • havsalt eller efter smag
    1 knivspids
  • sort peber, stødt eller efter smag
    1 - 2 knivspidser

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 2 g
Kalorie 608 kJ / 145 kcal
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie