Linsesuppe med rød peberfrugt og harissa

Linsesuppe med rød peberfrugt og harissa

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portioner

Składniki

  • rødløg opdelt
    150 g
  • fed hvidløg
    1
  • gulerødder skåret i stykker
    150 g
  • Kålroer skåret i stykker
    120 g
  • rød peberfrugt skåret i stykker
    300 g
  • olivenolie plus ekstra til servering
    30 g
  • spidskommen, stødt
    1 tsk
  • røget paprika, stødt
    1 tsk
  • harissa paste
    1 spsk
  • havsalt
    ¾ tsk
  • sort peber, stødt
    1 knivspids
  • røde linser, flækkede skyllet
    180 g
  • kogt vand, fra grøntsager
    900 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8.7 g
Kalorie 842 kJ / 201 kcal
Tłuszcz 6.6 g
Węglowodany 26.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie