Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de chocolat fondant, en morceaux
- 1000 g de lait
- 180 g de riz rond blanc, spécial dessert
- 1 c. à soupe bombée de mascarpone
- 100 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riz au lait au chocolat
1 godz. 5 min
Sauce café-crème
35 Min
Crème dessert au caramel
1j
Crème anglaise
15min
Sauce béchamel
15min
Velouté de légumes
45 Min
Yaourt au chocolat
12h 25min
Crème au chocolat
1j 20 menit
Sauce aurore (béchamel à la tomate)
Brak ocen
Crème lait de coco - cacao (sans produits laitiers)
15min
Crème dessert au sirop d'érable
20 min
Crème Thermomix®
45 Min