Brioches du Carême

Brioches du Carême

4.3 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
9 morceaux

Składniki

Brioches
  • citron
    1
  • de farine à pain (100 g + 345 g), plus un supplément pour saupoudrer (voir Conseil)
    445 g
  • de lait entier
    240 g
  • de levure sèche active
    1 c. à soupe
  • de sel
    1 pincée
  • de beurre non salé plus un supplément pour beurrer
    70 g
  • de sucre
    60 g
  • œuf de gros calibre
    1
  • de cannelle en poudre
    1 c. à soupe
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    1 c. à soupe
  • de clous de girofle moulus
    1 c. à thé
  • de raisins secs foncés
    100 g
    100 g de raisins secs, sultana
  • de raisins secs dorés
    70 g
    70 g de raisins secs de Corinthe
Sirop
  • d'eau
    2 c. à soupe
  • de sucre
    2 c. à soupe
Glaçage
  • de sucre à glacer
    115 g
  • de lait entier
    4 c. à thé

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 434 kcal / 1816 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 80 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 43 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...