Tarte aux pacanes à l'érable

Tarte aux pacanes à l'érable

4.7 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 portions

Składniki

Pâte à tarte
  • de farine tout usage
    140 g
  • de poudre à pâte
    ½ c. à thé
  • de sel
    1 pincée
  • de beurre non salé et froid, en morceaux
    70 g
  • de sucre à glacer
    30 g
  • jaunes d'œufs de gros calibre
    2
  • de lait entier froid
    2 c. à soupe
Remplissage
  • de pacanes entières, crues (70 g + 70 g)
    140 g
  • de sucre d'érable en grains
    220 g
  • de farine tout usage et un peu plus pour fariner
    2 c. à soupe
  • de fécule de maïs
    2 c. à soupe
  • œuf de gros calibre
    1
  • de crème à fouetter, 33-35% M.G.
    225 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 487 kcal / 2037.5 kJ
Białko 6.4 g
Tłuszcz 30.6 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 11.6 g
Sód 70.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...