Pâtes aux tomates séchées avec tempeh

Pâtes aux tomates séchées avec tempeh

4.7 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • d'eau
    700 g
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • d'ail en poudre
    1 c. à café
  • de tempeh détaillé en cubes (2 cm)
    200 g
  • de persil frais
    3 brins
  • de basilic frais
    5 brins
  • d'oignon coupé en deux
    30 g
  • gousse d'ail
    1
  • piment rouge frais (opcjonalnie) coupée en morceaux
    1
  • huile d'olive
    50 g
  • de tomates séchées à l'huile égouttées
    80 g
  • de vin blanc
    80 g
  • d'origan déshydraté
    1 c. à café
  • de marjolaine déshydratée (opcjonalnie)
    1 c. à café
  • de bouillon déshydraté
    1 c. à soupe
  • de pâtes sèches, type farfalle ou penne
    320 g
  • huile d'olive pour la friture
    4 c. à soupe
  • de pignons de pin
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 729.8 kcal / 3053.5 kJ
Białko 24.6 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 77.9 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Sód 947.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...