Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 400 g de poivrons jaunes, coupés en morceaux
- 30 g d'huile d'olive
- 300 g de tomates concassées en conserve
- 100 g d'eau
- 40 g de concentré de tomate
- 20 g de jus de citron
- 1 c. à café de paprika fumé, moulu
- 1 c. à café de curcuma en poudre
- ½ c. à café de poivre moulu
- 1 ¼ c. à café de sel
- 2 avocats
- 2 - 3 c. à soupe de tahini
- ½ bouquet de coriandre fraîche,ciselé
- 4 tranches de pain
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2090.4 kJ / 499.6 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 33.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 13.6 g
- Sód
- 1093.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orecchiette aux courgettes, aubergine, amandes et basilic
45min
Salade de restes de poulet et de kimchi
15 Min
Gnocchi aux légumes et au pesto
50min
Ragoût de pois chiches, petits pois et poulpe
45min
Boulgour au poivron, au concombre et à la courge
45min
Moussaka grecque
1h 20 min.
Chakchouka aux tomates cerise, feta et pois chiches
1h 20 min.
Nouilles soba aux légumes et crevettes
40 min.
Chakchouka aux œufs
50min
Chakchouka à la feta
1h
Tajine d'aubergine au piment
30 min.
Chakchouka au four
1h 10 min.