Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 400 g de poivrons jaunes, coupés en morceaux
- 30 g d'huile d'olive
- 300 g de tomates concassées en conserve
- 100 g d'eau
- 40 g de concentré de tomate
- 20 g de jus de citron
- 1 c. à café de paprika fumé, moulu
- 1 c. à café de curcuma en poudre
- ½ c. à café de poivre moulu
- 1 ¼ c. à café de sel
- 2 avocats
- 2 - 3 c. à soupe de tahini
- ½ bouquet de coriandre fraîche,ciselé
- 4 tranches de pain
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2090.4 kJ / 499.6 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 33.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 13.6 g
- Sód
- 1093.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nouilles soba aux légumes et crevettes
40min
Sauté de légumes et sauce aux cacahuètes
30min
Lentilles beluga aux deux choux et aux lardons
1u.
Poivrons farcis sans gluten
25min
Nouilles végétaliennes sauce cacahuète
30min
Chakchouka aux tomates cerise, feta et pois chiches
1h 20min
Goulasch aux légumes, pois chiches et chorizo
30min
Pipe rigate au kimchi et au fromage
50min
Quiche aux épinards et feta
1h 20min
Sauce tomate aux noisettes
25min
Gratin de patate douce
50min
Moussaka grecque
1h 20min