Burgers met zeeduivel en zalm

Burgers met zeeduivel en zalm

2.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
5 porties

Składniki

Saus
  • knoflookteentjes
    2
  • gemengde kruiden, vers
    2 el
  • zout
    ½ tl
  • komkommer in stukken gesneden (4 cm)
    200 g
  • Griekse yoghurt
    180 g
  • Dijon mosterd
    1 el
Burger
  • citroenschil
    4 sneetjes
  • croutons
    60 g
  • prei
    50 g
  • lente-ui of sjalot
    50 g
  • verse peterselie
    20 g
  • zout
    ½ tl
  • zwarte peper, gemalen
    2 - 3 snuifjes
  • zeeduivel filet, zonder vel, graatloos in stukken gesneden (0,5 cm)
    250 g
  • zalmfilet, vers, ontveld in stukken gesneden (0,5 cm)
    100 g
  • ei
    1
  • olijfolie
    2 eetlepels
  • hamburger broodjes of 8 sneetjes toastbrood
    600 g
  • groene slabladeren
    150 g
  • tomaat in plakjes gesneden
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 5 porties

Sód 6587.7 mg
Białko 152 g
Kalorie 12327.5 kJ / 2946.4 kcal
Tłuszcz 84.2 g
Błonnik 25.4 g
Tłuszcz nasycony 17.9 g
Węglowodany 392.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...