Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Saus
- 2 knoflookteentjes
- 2 el gemengde kruiden, vers
- ½ tl zout
- 200 g komkommer, in stukken gesneden (4 cm)
- 180 g Griekse yoghurt
- 1 el Dijon mosterd
Burger
- 4 sneetjes citroenschil
- 60 g croutons
- 50 g prei
- 50 g lente-ui of sjalot
- 20 g verse peterselie
- ½ tl zout
- 2 - 3 snuifjes zwarte peper, gemalen
- 250 g zeeduivel filet, zonder vel, graatloos, in stukken gesneden (0,5 cm)
- 100 g zalmfilet, vers, ontveld, in stukken gesneden (0,5 cm)
- 1 ei
- 2 eetlepels olijfolie
- 600 g hamburger broodjes of 8 sneetjes toastbrood
- 150 g groene slabladeren
- 50 g tomaat, in plakjes gesneden
- Wartości odżywcze
- na 5 porties
- Kalorie
- 12327.5 kJ / 2946.4 kcal
- Białko
- 152 g
- Węglowodany
- 392.3 g
- Tłuszcz
- 84.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.9 g
- Błonnik
- 25.4 g
- Sód
- 6587.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tex-Mex tortilla's met varkensreepjes en zwarte bonen
1 Std. 20 Min
Bouillabaisse
Brak ocen
Gestoomde zeetong met kruiden en wortelmousseline
1h 5 min
Hele pikante kip met aardappelen en korianderdip
Brak ocen
Wintergroente en rundvlees cholent
4 godz. 30 min
Thaise salade met pindadressing (vegan, glutenvrij)
30 min
Kip-miso stoofpot
1h 45 min.
Snoekbaarsfilet met verse maïspolenta
Brak ocen
Chowder met kip en maïs, broccoliterrines
1h 25 min
Vegan cheeseburgers
10h
Zalm, basmati rijst en romige dille saus
40 Min
Champagne en bessen trifle
3h 40min