Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tomatensaus
- 2 cm gember, vers wortel, geschild en in stukken gesneden
- 1 rode peper, doormidden gesneden en ontpit
- 10 g vers geperst citroensap
- 1 tl zout
- 2 tomaten, in vieren gesneden
Krabvulling
- 20 g verse koriander
- 1 citroenschil
- 1 knoflookteentje
- 1 tl zout
- 1 rode peper, doormidden gesneden en ontpit
- 1 snuifje gemalen komijn
- 300 g vers krabvlees
- 8 vellen filodeeg (48 x 25 cm ongeveer)
- olie om te frituren
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 637.6 kJ / 152.1 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
De wafels van de foor
3h
Zalm, basmati rijst en romige dille saus
40 min
Gehaktbrood met spinazie-kaasvulling
1h 15min
Amandel-, kokos- en chocoladekoekjes (zonder toegevoegde suiker)
Brak ocen
Stoofpotje van Aubrac
17h 30min
Varkensvlees Wellington met groene erwten duxelles
1h 15min
Scandinavische brunch
Brak ocen
Bieslook en gerookte ham muffins
45 Min
Zoet ontbijtbrood
1h 30min
Pizzarolletjes met worst
1h 20 min
Zalm met venkel
40 min
Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
1h 10min