
Urządzenia i Akcesoria
Ćwikła
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
12 porcji
Składniki
-
1000 g wody
-
530 g czerwonych buraków pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
40 - 75 g chrzanu, tartego (patrz wskazówka)
-
1 ½ - 2 łyżki czerwonego octu winnego
-
¼ łyżeczki kminku, mielonego
-
¾ łyżka cukru
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
25.1 kcal /
105 kJ
Białko
0.8 g
Tłuszcz
0.1 g
Węglowodany
5.7 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
111 mg