Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- butter, to grease
- 240 g plain flour, plus extra to dust
- 8 eggs
- 240 g white sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- 1 tsp baking powder
- 2 pinches sea salt
Blueberry jam
- 250 g fresh blueberries (see Tips)
- 100 g jam sugar
- 50 g water
- 1 ½ tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp vegetable oil
Lemon water
- 150 g water
- 50 g freshly squeezed lemon juice
- 500 g fresh mixed berries, of choice, small berries halved and larger berries sliced
Cream mixture
- 500 g mascarpone cheese (see Tips)
- 600 g pouring (whipping) cream
- 80 g icing sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- fresh mixed berries, of choice, to decorate
- fresh mint, leaves only, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1539.4 kJ / 367.9 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37.9 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 161 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate lava pudding
40 Min
Milo® mousse
1h 5min
Baklava cheesecake
25h 45min
Whole banana ice cream with bread praline and corn spun toffee (Kane Pollard)
11h 20min
Zucchini and Almond Pulp Bread
2hod. 30min
Caramel peach brioche
2h 15min
Neapolitan pizza
1u. 30min
Quince crumble
1hod. 25min
Blueberry cheesecake ice cream
14h 35 min
Lemon white chocolate cheesecake with cherry coulis and walnut crumb (Andrew Ballard)
1hod. 15min
Caramel and macadamia cheesecake (Brett McGregor)
7 Std. 10 Min
Mini Basque cheesecakes (Dani Valent)
2h 25 min