Urządzenia i Akcesoria
Classic Polish 'tort'
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
20 portions
Składniki
Sponge
-
butter to grease
-
plain flour plus extra to dust240 g
-
eggs8
-
white sugar240 g
-
natural vanilla extract2 tsp
-
baking powder1 tsp
-
sea salt2 pinches
Blueberry jam
-
fresh blueberries (see Tips)250 g
-
jam sugar100 g
-
water50 g
-
freshly squeezed lemon juice1 ½ tsp
-
vegetable oil1 tsp
Lemon water
-
water150 g
-
freshly squeezed lemon juice50 g
-
fresh mixed berries of choice, small berries halved and larger berries sliced500 g
Cream mixture
-
mascarpone cheese (see Tips)500 g
-
pouring (whipping) cream600 g
-
icing sugar80 g
-
natural vanilla extract2 tsp
-
fresh mixed berries of choice, to decorate
-
fresh mint leaves only, to decorate
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
167.3 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
1565.8 kJ /
374.2 kcal
Tłuszcz
22.4 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
12.5 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Crispy flatbread with halloumi & ribbon veggies (Thermomix® Spiralizer, TM5)
1 godz. 30 min
Nectarine Tart with Frangipane
1 godz.
Chai Vanilla Mocktail
45 min
Mini Classic Polish "torts"
2 godz. 30 min
Chocolate Babka
3 godz.
Footy finals hot dogs
1 godz. 40 min
Hot Dogs in a Blanket
1 godz. 40 min
"This ain't no picnic" muffin
35 min
Pistachio cream
15 min
Chicken Nuggets
45 min
Crispy Smashed Potato Salad
1 godz. 30 min
Strawberry protein milkshake
10 min