Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- butter, to grease
- 240 g plain flour, plus extra to dust
- 8 eggs
- 240 g white sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- 1 tsp baking powder
- 2 pinches sea salt
Blueberry jam
- 250 g fresh blueberries (see Tips)
- 100 g jam sugar
- 50 g water
- 1 ½ tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp vegetable oil
Lemon water
- 150 g water
- 50 g freshly squeezed lemon juice
- 500 g fresh mixed berries, of choice, small berries halved and larger berries sliced
Cream mixture
- 500 g mascarpone cheese (see Tips)
- 600 g pouring (whipping) cream
- 80 g icing sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- fresh mixed berries, of choice, to decorate
- fresh mint, leaves only, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1539.4 kJ / 367.9 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37.9 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 161 mg
Alternatywne przepisy
Peanut butter and chocolate custard
15 Min
Bannock Bread
45 min
Caramel peach brioche
2h 15min
Little citrus puddings (Diabetes)
24 godz. 30 min
Vegetarian Pizza (TM6)
Brak ocen
Buchteln with vanilla custard (Sweet Austrian rolls)
2h
"Viennetta" Vanilla ice cream
8h 50min
Sweet potato piklets
45 min
Chocolate Babka
3h
Austrian Kaiserschmarrn pancake
20 min
Magnolia Kitchen caramel ganache
4 godz. 40 min
Chocolate miso eclairs
1 godz. 45 min