Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filling
-
225
g whole walnuts, shelled
lub 225 g hazelnuts, blanched - 225 g sugar
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 60 g raisins, dark
Dough
- 60 g whole milk
- 1 tsp dried yeast, active
- 225 g butter, unsalted, diced, room temperature
- 70 g sour cream
- 45 g sugar
- 1 egg yolk, from large egg
- 500 g all purpose white flour
- 1 tsp baking powder
- ¼ tsp salt
- 170 g apricot jam, divided
- 140 g dark chocolate chips
- 60 g butter, unsalted, diced
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1410 kJ / 377 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 48 mg
Alternatywne przepisy
Cheese Blintz Soufflé
1h 10min
Vanilla ice cream sandwiches
13h 25min
Spitzbuben (Metric)
1h
Gerbeaud Cakes
1h 20min
Greek Walnut Cake "Karidopita"
1h 15min
Citrus Cheesecake
2 Std. 45 Min
Hawaiian Pizza with Stuffed Cheese Crust (Ben) Metric
2 Std. 10 Min
Frangipane cake
1 godz. 45 min
Baci di dama (Hazelnut Kiss Cookies)
30min
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50min
Roasted Vegetable Pizza
1h 20min
Blueberry and Lavender Bundt Cake
2 Std. 45 Min