Urządzenia i Akcesoria
Gerbeaud Cakes (Metric)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
24 piece
Składniki
Filling
-
225 g hazelnuts, blanchedwhole walnuts, shelled225 g
-
sugar225 g
-
lemon zest only, no white pith1
-
raisins, dark60 g
Dough
-
whole milk60 g
-
dried yeast active1 tsp
-
butter, unsalted diced, room temperature225 g
-
sour cream70 g
-
sugar45 g
-
egg yolk from large egg1
-
all purpose white flour500 g
-
baking powder1 tsp
-
salt¼ tsp
-
apricot jam divided170 g
-
dark chocolate chips140 g
-
butter, unsalted diced60 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
48 mg
Białko
5 g
Kalorie
1410 kJ /
377 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate and nut babka
3 godz.
Chocolate Babka
3 godz.
Cheese Blintz Soufflé
1 godz. 10 min
Chocolate and Pistachio Cream Cake
25 godz. 20 min
Fraisier sponge
30 godz.
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2 godz. 30 min
Sable choux with lime ganache
26 godz.
Breakfast crescents
3 godz. 5 min
Apricot liqueur
30 min
Chocolate Lava Cakes
55 min
Quince Tart
50 min
Super Soft Cinnamon Rolls
1 godz. 35 min