Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanilla sauce (crème anglaise)
- 450 g milk
- 6 egg yolks
- 70 g sugar
- 15 g vanilla sugar, homemade
Meringue islands
- 30 g sugar
- 6 egg whites
- 1 pinch salt
- 30 g liquid caramel (see tips) (opcjonalnie)
- 25 g pistachio nuts, unsalted, chopped (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 887 kJ / 212 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Liver Cake
1h 50min
Floating Islands
40min
Low Carb Cranberry Sauce
20min
Heirloom Tomato Gazpacho
1h 10min
Cheese Blintz Soufflé
1h 10min
Salted Herbs
15min
Gerbeaud Cakes (Metric)
1 godz. 20 min
Lemongrass and mint prosecco
1 godz.
Olive oil cake (Pompes à l'huile)
3h
Floating Islands
40min
Chocolate Babka
3h
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1h 35min