Wersje kompatybilne
Pasta fresca con farina di ceci (senza glutine) al sugo di pomodoro
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di farina di ceci
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 50 g di cipolla rossa di Tropea a pezzi
- 350 g di passata di pomodoro
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
- 6 - 7 foglie di basilico fresco
- farina di riso q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1699.7 kJ / 406.3 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 832.3 mg
Alternatywne przepisy
Pane alle noci al Varoma
3 Std. 30 Min
Risotto con petali di carote e caprino
30min
Barchette feta e bietole
2h
Tortino ai frutti rossi (vegan)
1h 30min
Pasta fresca con farina di ceci (senza glutine, senza zucchero)
1 Std. 10 Min
Scarcedda lucana
2h
Baguette con ciccioli
5h
Pasta choux (vegan)
2h
Gnocchi di patate (senza uova)
1 Std. 40 Min
Pizza vegetariana con Affettatutto Bimby® (TM6)
3 Std.
Crespelle agli asparagi
1h 30min
Focaccia
6 Std.