Wersje kompatybilne
Pasta fresca con farina di ceci (senza glutine) al sugo di pomodoro
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di farina di ceci
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 50 g di cipolla rossa di Tropea a pezzi
- 350 g di passata di pomodoro
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
- 6 - 7 foglie di basilico fresco
- farina di riso q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1699.7 kJ / 406.3 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 832.3 mg
Alternatywne przepisy
Polpette di ricotta al sugo
50 min
Pane alle noci al Varoma
3h 30min
Lasagne di verza
2h 30 min
Tortilla di patate al vapore (TM6)
45 Min
Uova barzotte su purea di sedano rapa con bacon croccante
45 Min
Poke Bowl vegetariana orzo, zucca e uova
1 Std.
Polpette di tacchino al sugo di pomodoro
30 min
Gnocchi alla romana alle erbette
1h 30 min
Torta salata di Pasqua con crema di Parmigiano Reggiano
1 Std.
Gnocchi di patate con zucchine
20 Min
Hummus ai pomodorini
1 Std.
Tortino con il cuore morbido al lampone
3h 30min