Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinada
- 3 dentes de alho
- 1 c. chá de paprika fumada
- 5 grãos de pimenta preta
- 1 c. chá de sal
- 4 pés de salsa, só as folhas
-
100
g vinagre de xerez
lub vinagre de mel - 50 g água
Costeletas de borrego
- 800 g costeletas de borrego
- 100 g farinha
- 70 g azeite
- 150 - 200 g milho doce, enlatado
- 150 - 200 g natas
- Wartości odżywcze
- na 4 doses
- Kalorie
- 19909.6 kJ / 4758.5 kcal
- Białko
- 137.3 g
- Węglowodany
- 119.5 g
- Tłuszcz
- 413.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 172.3 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 2888 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de entulho com tortellini
30min
Salada de batata com legumes fermentados
93sa
Sangria de rosé com melancia
15 Min
Tacos com legumes e feijão - TM5
Pas d’évaluation
Sopa asiática com frango
1sa 10 dk
Sopa de ervilhas à alentejana
40min
Roupa velha de peru
1sa 10 dk
Cocktail de espumante com sorvete de framboesa e pêssego
Pas d’évaluation
Salada com molho caesar vegan
40min
Couves com ervilhas e azeite de ervas
40min
Lasanha de raviolis com carne picada
1h 40min
Arroz de tomate e legumes
1h 15min