Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 4 - 5 pés de salsa, só as folhas, mais q.b. p/ guarnecer
- 2 - 3 dentes de alho
- 2 - 3 pitadas de piripíri
- 80 g azeite
- 150 g pão ralado
- 5 - 6 filetes de anchova, em óleo, escorridos
- 1200 g água
- 1 c. chá de sal
- 350 g esparguete
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3106 kJ / 742 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 90 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 895 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de feijão com morcela
35 min
Arroz agulha
35 min
Espetadinhas de peru com arroz de ervilhas e hortelã
1h
Cantaril com tomate e arroz de cenoura
50 min
Massa gratinada com almôndegas e molho de queijo vegan
1 godz. 30 min
Arroz de caril com peixe fumado - kedgeree
30 min
Esparguete à carbonara
30 min
Arroz basmati de ervas e açafrão com frango
35 min
Strogonoff
1h
Cozer 700-1200 g de batata-nova
50 min
Sopa com pernil de porco fumado
18h 25 min
Esparguete de miolos sangrentos
13u. 30min