Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa Challah
- 450 g de agua
- 100 g de azúcar
- 10 g de levadura prensada fresca
- 1 huevo
- 850 g de harina de repostería
- 100 g de aceite de girasol (y algo más para engrasar)
- 20 g de sal
Montaje y horneado
- 100 g de semillas de sésamo
- 2 cucharadas de leche, a temperatura ambiente
- 1 cucharada de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1068 kJ / 255 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 394.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho tierno con naranjas en almíbar
2h 30 min
Pan blanco
3 Std. 10 Min
Bizcocho de vainilla
1h
Bollitos para la cena
1h 40min
Pastel de huevo y hierbas frescas
1h 50 min
Bizcocho de chocolate con base crujiente de sarraceno
1h 10min
Pan de nueces
55min
Hogaza con granos de centeno y malta con masa madre
14h 30 min
Magdalenas de leche condensada
30min
Bizcocho de leche condensada
1h
Bizcocho de manzana y canela
1h 15 min
Bizcocho de aceite de oliva
40min