Corona de Pascua (Challah)

Corona de Pascua (Challah)

4.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
20 rebanadas

Składniki

Masa Challah
  • 450 g de agua
  • 100 g de azúcar
  • 10 g de levadura prensada fresca
  • 1 huevo
  • 850 g de harina de repostería
  • 100 g de aceite de girasol (y algo más para engrasar)
  • 20 g de sal
Montaje y horneado
  • 100 g de semillas de sésamo
  • 2 cucharadas de leche a temperatura ambiente
  • 1 cucharada de miel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 rebanada

Sód 394.4 mg
Białko 4.9 g
Kalorie 1068 kJ / 255 kcal
Tłuszcz 8.2 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Węglowodany 40.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...