![Corona de Pascua (Challah) Corona de Pascua (Challah)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/92cabca377b58761abfe8c41432abc53/Derivates/d86b06995779a5ce9b2b0e14e7711c91c6c7d7dd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa Challah
- 450 g de agua
- 100 g de azúcar
- 10 g de levadura prensada fresca
- 1 huevo
- 850 g de harina de repostería
- 100 g de aceite de girasol (y algo más para engrasar)
- 20 g de sal
Montaje y horneado
- 100 g de semillas de sésamo
- 2 cucharadas de leche, a temperatura ambiente
- 1 cucharada de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1068 kJ / 255 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 394.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pionono de salmón
1 Std. 50 Min
Galletas de caramelo
40min
Bizcocho de vainilla
1sa
Bocaditos de limón y almendra
5 Std. 15 Min
Fruit cake al café
2 Std.
Bastones de merluza
30 dk
Brioche rápido
1 Std. 50 Min
Wellington de pavo con salsa de champiñones
1 godz. 40 min
Cake de yogur y chocolate
1h 30min
Panecillos artesanos
1h 30min
Tarta de la abuela
4 Std. 30 Min
Pan de agua
3h