Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de azúcar
- 200 g de mantequilla fría, en trozos
- 370 g de harina de repostería
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- 8 g de azúcar vainillado (1 sobre)
- ½ cucharadita de canela molida
- 1 pellizco de sal
Glaseado
- 200 g de azúcar
- 1 clara de huevo (aprox. 35 g)
Montaje
- ½ - 1 cucharadita de colorante alimentario rojo
- 15 - 20 g de azúcar perla
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1242 kJ / 296 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 18.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Big foot
1h 30min
Galletas animal print
1h 30min
Bolitas de queso con frutos secos
30 min
Corona de almendra
35 min
Brioche con crumble (Challahs)
1h 30min
Nidos de huevo al horno
4 Std.
Piruletas de galette des rois
1h 30min
Erizos de galleta
1h 30min
Pan de leche (sin huevo y sin lactosa)
2h 20min
Frappé bombón con limón
5 Min
Bizcocho de calabaza con frosting de anacardos
7 Std.
Tortitas americanas esponjosas
30 min