![Corona trenzada dulce de espelta blanca Corona trenzada dulce de espelta blanca](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/855aaec3-3b2b-41c8-bba7-87c4822a9868/Derivates/4ca45fb7-a468-4268-87de-baa6622985c4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roux de leche
- 125 g de leche
- 25 g de harina de espelta
Masa principal
- 245 g de leche fría
- 500 g de harina de espelta
- 1 cucharadita de sal (5 g)
- 10 g de levadura prensada fresca
-
70
g de azúcar
lub 70 g de azúcar moreno - 50 g de mantequilla en trozos (y algo más para engrasar)
- 1 huevo batido
- 1 - 2 cucharadas de azúcar perla
- 1 cucharada de almendra laminada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 11814 kJ / 2823 kcal
- Białko
- 100.3 g
- Węglowodany
- 415.2 g
- Tłuszcz
- 74.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 36.6 g
- Błonnik
- 60 g
- Sód
- 2599.2 mg
Alternatywne przepisy
Empanada murciana de atún
45 min
Panecillos alemanes de trigo y centeno
12h 30min
Trenza de leche
2h 30min
Bollitos trenzados con pasas y almendras
2 Std. 45 Min
Hot cross buns (Mini brioche de Pascua)
2h 30min
Medias lunas veganas con relleno de nuez
2 Std. 10 Min
Plum cake de batata y calabacín con nueces
50min
Trenzas malteadas de semillas de amapola
15h 30 min
Pan de centeno y manteca
16h
Roscón de Reyes relleno de mermelada
4h
Bollos con salsa de ciruela
2 Std.
Palitos crujientes con semillas
30 min