Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roux de leche
- 125 g de leche
- 25 g de harina de espelta
Masa principal
- 245 g de leche fría
- 500 g de harina de espelta
- 1 cucharadita de sal (5 g)
- 10 g de levadura prensada fresca
-
70
g de azúcar
lub 70 g de azúcar moreno - 50 g de mantequilla en trozos (y algo más para engrasar)
- 1 huevo batido
- 1 - 2 cucharadas de azúcar perla
- 1 cucharada de almendra laminada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 11814 kJ / 2823 kcal
- Białko
- 100.3 g
- Węglowodany
- 415.2 g
- Tłuszcz
- 74.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 36.6 g
- Błonnik
- 60 g
- Sód
- 2599.2 mg
Alternatywne przepisy
Tortas blandas de anís
1h 20 min
Bollitos relleno de manzana y canela
3h
Caracolas de manzana
2h 20min
Bizcocho con cuscús y fruta
1h 50 min
Bizcocho de manzana
50min
Bizcocho ligero con orange curd
1h 15min
Bollitos trenzados con pasas y almendras
2 Std. 45 Min
Croissants de naranja veganos
3h 40min
Pan de Pascua (Tsoureki)
2h 20min
Bollos suizos de calabaza y canela
2 godz.
Cuernos de brioche
2 godz. 30 min
Panecillos de leche
4h 30 min