Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di zucchero
- 160 g di burro molto freddo, a pezzi
- 60 g di vino bianco secco
- 15 g di liquore all'anice
- 15 g di succo di limone
- 5 g di lievito in polvere per dolci
- 300 g di farina tipo 00
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 441.4 kJ / 105.5 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 16.3 mg
Alternatywne przepisy
Pane alle erbe aromatiche
1h 30 min
Frutta secca dolce e speziata
1óra
Torta salata pere, noci e Gorgonzola (TM6)
35 min
Torrone Guirlache
1h 30 min
Confettura di pancetta
25 Min
Pane cicci
4 Std. 30 Min
Treccia al salmone
2h 20min
Gelatine limone e zenzero
1h 30 min
Focaccia patate e rosmarino (TM6)
1óra
Moddizzosu di patate
7 Std.
Anacardi speziati
30min
Tisana zenzero, garofano e arancia
15 min