Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di farro
- 150 g di frutta secca mista (es. noci, nocciole, mandorle, ecc)
-
250
g di latte
lub 250 g di kefir -
15
g di lievito di birra fresco
lub 4 g di lievito di birra disidratato - 40 g di miele
- 250 g di farina tipo 0
- 20 g di olio di oliva
- 8 g di sale
- 50 g di uvetta sultanina, ammollata e strizzata
- 250 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 834 kJ / 199 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alberello salato
2 godz. 10 min
Pane alla birra (TM6)
4 godz.
Panettone gastronomico natalizio
7h
Pane alla ricotta
3 godz.
Marmellata da regalare (TM6)
1h 10 phút
Panfocaccia con noci
3sa 30 dk
Pane ai pomodorini secchi e rosmarino
4 godz. 30 min
Calamari e olive taggiasche a Cottura Lenta
5 Std. 30 Min
Pane bianco
3 godz.
Frollini salati al rosmarino
1h 30min
Bottoncini al latte semidolci (TM6)
45 min
Pane alla zucca e mandorle
5 godz.