Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de biscuits speculoos, type Lotus®
- 50 g de beurre à température ambiante, coupé en morceaux
- 100 g de lait
- 150 g de lait concentré sucré
- Wartości odżywcze
- na 30 g
- Kalorie
- 448.3 kJ / 107.2 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 101.8 mg
Alternatywne przepisy
Chocolats de Noël
1h
Jus de pommes
20 min
Glace vanille, noix de pécan et caramel au beurre salé
8h 30min
Crème dessert saveur madeleine
20 min
Brioche extra moelleuse
3h 45min
Pâte à tartiner aux speculoos
10min
Dôme glacé au yaourt, à la fraise et à la myrtille
10min
Crème glacée caramel et cacahuète
3sa 20 dk
Crème dessert aux speculoos
6h 20min
Crème dessert au gianduja
4h 15min
Glace sundae nappage caramel
3h 35min
Cheesecake aux speculoos
1h