![Pâte à tartiner aux speculoos Pâte à tartiner aux speculoos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/037C489F-908D-43FD-8AC6-C765D8C30083/Derivates/4407dc5b-8227-4753-8229-1e2fafc10496.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de biscuits speculoos, type Lotus®
- 50 g de beurre à température ambiante, coupé en morceaux
- 100 g de lait
- 150 g de lait concentré sucré
- Wartości odżywcze
- na 30 g
- Kalorie
- 448.3 kJ / 107.2 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 101.8 mg
Alternatywne przepisy
Chocolat liégeois
4h 30min
Bûche glacée vanille-pain d'épices
12h
Chocolats de Noël
1h
Pain au cacao, pépites de chocolat et fève tonka
7 godz.
Pain au lait roulé fourré à la crème de pommes et de noix
1h 50 min
ATELIER menu 2
1h
ATELIER menu 1
1h
Pâte à tartiner aux speculoos
10 分钟
Pain au lait (Simplicité)
2h 20 min
Crème glacée beurre de cacahuète et banane
6 Std. 30 Min
Shots immunostimulant gingembre, curcuma, miel et citron
10 分钟
Jus de pommes
20min