Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine à pain
- 50 g de cacao en poudre
- ½ c. à café de levure chimique
- ½ c. à café de bicarbonate de sodium
- 1 pincée de sel
- 130 g de beurre froid, détaillé en cubes
- 200 g de sucre roux
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 1 œuf
- 6 morceaux de chocolat blanc
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 391.4 kJ / 93.6 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 37.2 mg
Alternatywne przepisy
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7 Std. 5 Min
Escargots à la pistache
21 godz.
Sablés viennois
45 Min
Brioches roulées salées
4h 45 min
Madeleines marbrées choco-vanille
1j 25 menit
Barres de céréales au chocolat
1j
Viennoises au chocolat
2 Std. 50 Min
Pains à burgers américains
3h 15min
Hot cross buns, brioches de Pâques
3h 20 min
Petits gâteaux à la vanille
1h 10 min
Briochettes aux pépites de chocolat
4 Std.
Muffins aux fruits rouges
30 min