Urządzenia i Akcesoria
Creamy tomato soup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
garlic clove1
-
onions cut in halves50 g
-
30 g olive oilbutter30 g
-
tomatoes cut in halves700 g
-
tomato purée (concentrated)70 g
-
salt1 tsp
-
sugar1 tsp
-
1 tsp dried pizza herb mixdried oregano1 tsp
-
water500 g
-
1 heaped tsp stock paste, homemadestock cube (for 0.5 l)1
-
cream100 g
-
fresh basil leaves2 - 4
-
fresh parsley leaves only1 sprig
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
3 g
Kalorie
790 kJ /
188 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
The Basic Cookbook
174 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Carrot and Coriander Soup
25 min
Pea and Mint Soup
20 min
Versatile Smooth Soup
45 min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Broccoli and stilton soup
30 min
Onion Soup
1 godz.
Creamy Courgette Soup
25 min
Creamy Tomato Soup
25 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30 min
Curried Parsnip Soup
30 min
Red Pepper and Tomato Soup
30 min
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min