Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
40
g lentils
lub rice - 2 garlic cloves
- 50 g onions, quartered
- 200 g red peppers, quartered (approx. 2 peppers)
- 50 g olive oil
-
400
g ripe tomatoes, cut in pieces (2 cm)
lub tinned chopped tomatoes, cut in pieces (2 cm) -
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 400 g water
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, plus extra for sprinkling
- ¼ tsp ground cayenne pepper (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 784 kJ / 187.4 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 483.4 mg
Alternatywne przepisy
Creamy tomato soup
30min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30min
Curried Parsnip Soup
30min
Butternut Squash and Coconut Soup
30min
Leek and Potato Soup (TM6)
40min
Pea and Mint Soup (TM6)
20 min
Versatile Smooth Soup
45min
Sun-dried Tomato Tear and Share Bread
1h
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10 min
Best Basic Houmous
5 min