Leek and Potato Soup (TM6)
TM6

Leek and Potato Soup (TM6)

4.5 (29 ocen)

Składniki

  • 350 g leeks (white part only), cut in pieces
  • 30 g extra virgin olive oil
  • 30 g unsalted butter, diced
  • 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
  • 250 g potatoes, peeled, cut in pieces
  • 700 g water
  • 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
    lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • 1 pinch ground white pepper
  • 1 pinch ground nutmeg
  • 100 g milk
  • fresh chives, finely chopped, for garnishing (opcjonalnie)
    lub fresh flat-leaf parsley, roughly chopped, for garnishing (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
663.2 kJ / 158.5 kcal
Białko
2.3 g
Węglowodany
16.5 g
Tłuszcz
9.8 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Błonnik
2 g
Sód
415.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy