Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g leeks (white part only), cut in pieces
- 30 g extra virgin olive oil
- 30 g unsalted butter, diced
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 250 g potatoes, peeled, cut in pieces
- 700 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 pinch ground white pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- 100 g milk
-
fresh chives, finely chopped, for garnishing
(opcjonalnie)
lub fresh flat-leaf parsley, roughly chopped, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 663.2 kJ / 158.5 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 415.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cottage Pie with Colcannon Mash
1h 50min
Broccoli, Red Pepper and Pine Nut Salad
10 min
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55 min
Potato Soup with Parsley Pesto
30min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1 godz.
Rosemary Mashed Root Vegetables
45min
Bacon and Cabbage Risotto
1 godz.
Mashed Potatoes (Peeler)
30min
Versatile Smooth Soup
45min
Portuguese Bread (Pão de água)
3h 30min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30min
Raspberry and Apple Crumble
1h 5min