
Urządzenia i Akcesoria
Leek and Potato Soup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
-
leeks (white part only), cut in pieces350 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
unsalted butter diced30 g
-
fine sea salt plus extra to taste1 tsp
-
potatoes peeled, cut in pieces250 g
-
water700 g
-
vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled1
-
ground white pepper1 pinch
-
ground nutmeg1 pinch
-
milk100 g
-
fresh chives (opcjonalnie) finely chopped, for garnishing
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
158.5 kcal /
663.2 kJ
Białko
2.3 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
16.5 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
415.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Demo
19 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Możesz także polubić...
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55 min
Portuguese Bread (Pão de água)
3 godz. 30 min
Mashed Potatoes (Peeler)
30 min
Versatile Smooth Soup
45 min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1 godz.
Cottage Pie with Colcannon Mash
1 godz. 50 min
Rich Tomato Sauce
30 min
Demo Recipe 3 - Red Pepper and Tomato Soup
30 min
Pea and Mint Soup
20 min
Red Pepper and Tomato Soup
30 min
Curried Parsnip Soup
30 min
Blended mixed vegetable soup
45 min