Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g chicken breasts, skinless, diced (2-3 cm)
- 100 g tikka paste (see tip)
- 40 g ghee
- 150 g onions, quartered
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 10 g fresh coriander, cut in pieces
- 3 garlic cloves
- 2 fresh green chillies, halved, deseeded if desired
- 1 tsp fine sea salt
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground coriander
- ½ tsp ground turmeric
- 100 g water
- 70 g tomato purée
- 500 g single cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2653.3 kJ / 634.2 kcal
- Białko
- 33.2 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 47.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 807 mg
Alternatywne przepisy
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35min
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1h 5 min
Beef Madras
1ωρ. 30 λεπτ.
Chilli Con Carne
35 Min
Chicken Korma
40 Min
Tikka Paste
1 Std.
Chicken Tikka Masala
45 Min
Chicken Jalfrezi
1 Std.
Chicken Tikka
4 Std. 10 Min
Lamb Rogan Josh
1h 45min
Chicken Curry with Spinach
1h 5 min
Chicken and Chorizo Hotpot
45 Min