
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g chicken breasts skinless, diced (2-3 cm)
- 100 g tikka paste (see tip)
- 40 g ghee
- 150 g onions quartered
- 20 g fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
- 10 g fresh coriander cut in pieces
- 3 garlic cloves
- 2 fresh green chillies halved, deseeded if desired
- 1 tsp fine sea salt
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground coriander
- ½ tsp ground turmeric
- 100 g water
- 70 g tomato purée
- 500 g single cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 634.2 kcal / 2653.3 kJ
- Białko
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 47.9 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.1 g
- Sód
- 807 mg
Alternatywne przepisy
Chilli Con Carne
35 min
Chicken Korma
40 min
Tikka Paste
1 godz.
Chicken Tikka Masala
45 min
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Chicken Tikka
4 godz. 10 min
Prawn Bhuna
30 min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min
Lamb Rogan Josh
1 godz. 45 min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1 godz. 55 min
Chicken Tikka Flatbreads
45 min
Chicken Katsu Curry with Rice
1 godz. 40 min