Fèves au lard au sirop d'érable

Fèves au lard au sirop d'érable

3.9 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 31 godz. 5 min
6 portions

Składniki

  • 400 g de haricots blancs secs de type Navy (voir Conseil)
  • eau bouillante pour le trempage
  • 30 g d'huile d'olive vierge extra
  • 150 g d'oignons jaunes coupés en morceaux
  • 150 g de bacon fumé coupé en morceaux (env. 1 cm/¼ po)
  • 60 g de sirop d'érable (voir Conseil)
  • 40 g de mélasse
  • 100 g de ketchup aux tomates
  • 30 g de fond de légumes (voir Conseil)
  • 1 c. à thé de moutarde sèche
  • 600 g d'eau

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1205.1 mg
Białko 19.5 g
Kalorie 1669.1 kJ / 397.4 kcal
Tłuszcz 16.1 g
Błonnik 15.1 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Węglowodany 34.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...