![Gruau d'avoine épointée Gruau d'avoine épointée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/30e326bcdcee671e584509edafb601f7/Derivates/04ddc730ac119154a8f4c52e02c3b31951f3e680.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g d’avoine épointée (voir Conseil)
- 395 g d'eau
- 200 g de lait d'avoine
- ¼ c. à thé de sel, au goût
- 30 g de sirop d'érable, pour le dressage
- framboises fraîches, pour le dressage
- amandes effilées, au goût (facultatif)
- ½ c. à thé de cannelle moulue, pour le dressage
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 826.6 kJ / 197.6 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 175 mg
Alternatywne przepisy
Gâteau Aloha aux carottes
1 Std. 20 Min
Trempette mexicaine étagée
25 Min
Booster Immunitaire
5min
Pains briochés à la cannelle
3 godz. 45 min
Vinaigrette au miso à l'érable
5min
Lait frappé doré (Matthew Kenney)
Brak ocen
Lait de chanvre (Métrique)
10min
Salade de poulet, amandes et canneberges
15 Min
Salade de pommes de terre grillées
1 Std.
Gruau à l'érable avec pommes et bleuets
20 Min
Muffins aux dattes et à la cassonade
1 Std. 15 Min
Trempette chaude aux épinards et artichauts
20 Min