Gruau d'avoine épointée

Gruau d'avoine épointée

3.5 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 170 g d’avoine épointée (voir Conseil)
  • 395 g d'eau
  • 200 g de lait d'avoine
  • ¼ c. à thé de sel au goût
  • 30 g de sirop d'érable pour le dressage
  • framboises fraîches pour le dressage
  • amandes effilées au goût (facultatif)
  • ½ c. à thé de cannelle moulue pour le dressage

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 175 mg
Białko 5.7 g
Kalorie 826.6 kJ / 197.6 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Węglowodany 37.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...