Gruau à l'érable avec pommes et bleuets

Gruau à l'érable avec pommes et bleuets

4.6 30 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 portions

Składniki

  • d'amandes crues
    60 g
  • de pommes rouges, évidées et coupées en quatre
    300 g
  • de flocons d'avoine, gros à l'ancienne (avoine roulée)
    160 g
  • de lait (voir Conseil)
    600 g
  • de sirop d'érable pur, plus un supplément pour le dressage (facultatif)
    40 - 80 g
  • de cannelle en poudre
    1 pincée
  • de sel
    1 pincée
  • bleuets frais ou congelés, pour garnir

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 373.1 kcal / 1560.8 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 15.4 g
Węglowodany 47.4 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Sód 103 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...