Gruau à l'érable avec pommes et bleuets

4.6 42 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 portions

Składniki

  • 60 g d'amandes crues
  • 300 g de pommes rouges, évidées et coupées en quatre
  • 160 g de flocons d'avoine, gros à l'ancienne (avoine roulée)
  • 600 g de lait (voir Conseil)
  • 40 - 80 g de sirop d'érable pur, plus un supplément pour le dressage (facultatif)
  • 1 pincée de cannelle en poudre
  • 1 pincée de sel
  • bleuets frais ou congelés, pour garnir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 103 mg
Białko 15 g
Kalorie 1560.8 kJ / 373.1 kcal
Tłuszcz 15.4 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Węglowodany 47.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...