Urządzenia i Akcesoria
Fondue czekoladowe z owocami i orzechową posypką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
65 g orzechów laskowych
-
130 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
65 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
35 g masła pokrojonego na kawałki
-
20 g rumu
-
mieszane owoce, świeże pokrojone na kawałki, np. jabłka, brzoskwinie, truskawki, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
32.9 mg
Białko
5.4 g
Kalorie
1699.9 kJ /
406.3 kcal
Tłuszcz
32.7 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
22.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Czekoladowe słoiczki
40 min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2 godz. 30 min
Timbale cytrynowe z sosem malinowym
2 godz. 20 min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30 min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25 min
Mus czekoladowy z chili
3 godz. 10 min
Fondue karmelowe z jabłkami i słonymi preclami
10 min
Gorąca czekolada z wanilią
15 min
Gorąca czekolada
10 min
Sos waniliowy
10 min
Fondant czekoladowy
50 min
Kogel-mogel
5 min