Urządzenia i Akcesoria
Walentynkowe serduszka brownie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 sztuki
Składniki
Brownie
-
170 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
130 g masła pokrojonego na kawałki
-
85 g cukru
-
95 g mąki pszennej
-
2 jajka w temp. pokojowej
Nadzienie
-
15 g cukru
-
85 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
cukier puder do oprószenia
-
płatki róż, świeże np. róży pomarszczonej zwanej cukrową (Rosa rugosa lub fałdzistolistna), jadalne, czyste i osuszone, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
124.5 mg
Białko
10.4 g
Kalorie
3256 kJ /
778.2 kcal
Tłuszcz
54.3 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
32 g
Węglowodany
64 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Domek z piernika
5 godz. 30 min
Hot dogi pieski
40 min
Czekoladowe jajka z migdałami
3 godz. 15 min
Laski św. Mikołaja
3 godz. 20 min
Czarna pizza z duchami
1 godz. 40 min
Halloweenowe parówkowe paluchy
1 godz. 10 min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2 godz. 20 min
Pikantne nachos
1 godz.
Czekoladowe doniczki z malinami
1 godz. 25 min
Pizza tęcza
1 godz. 40 min
Słodki kalendarz adwentowy
1 godz. 20 min
Świąteczne choinki brownie
2 godz. 50 min