Pizza de Pascua con ensalada de arúgula y mini mozzarella

Pizza de Pascua con ensalada de arúgula y mini mozzarella

5.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porción

Składniki

Masa de pizza
  • aceite de oliva para engrasar
  • 220 g de agua a temperatura ambiente
  • 1 cdita de azúcar
  • 20 g de levadura fresca en trozos
    2 cditas de levadura seca instantánea, (8 g)
  • 400 g de harina de trigo
  • 30 g de aceite de oliva
  • 1 cdita de sal
Cobertura
  • harina de trigo para enharinar
  • 250 g de puré de jitomates maduros
  • 300 g de mozzarella, fresco mini, en bolitas
  • 2 - 3 pizca de sal al gusto
  • 1 cda de aceite de oliva
  • 50 g de arúgula

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 1171.5 mg
Białko 30.4 g
Kalorie 3059.2 kJ / 731.2 kcal
Tłuszcz 29.2 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 11.7 g
Węglowodany 86.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...