Wersje kompatybilne
Pizza de Pascua con ensalada de arúgula y mini mozzarella
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de pizza
- aceite de oliva, para engrasar
- 220 g de agua, a temperatura ambiente
- 1 cdita de azúcar
-
20
g de levadura fresca, en trozos
lub 2 cditas de levadura seca instantánea, (8 g) - 400 g de harina de trigo
- 30 g de aceite de oliva
- 1 cdita de sal
Cobertura
- harina de trigo, para enharinar
- 250 g de puré de jitomates maduros
- 300 g de mozzarella, fresco, mini, en bolitas
- 2 - 3 pizca de sal al gusto
- 1 cda de aceite de oliva
- 50 g de arúgula
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3059.2 kJ / 731.2 kcal
- Białko
- 30.4 g
- Węglowodany
- 86.9 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 1171.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolitas de nuez
30 min
Sopa de verduras y frijoles
15min
Muffins con plátano y espinacas
30 min
Pay de calabaza
4 Std.
Galletas crujientes de chocolate
Brak ocen
Momias Salchica
Brak ocen
Camote con salsa de vegetales y pasta gratinada
2h
Pierogi con queso y blueberry's
1 Std. 15 Min
Menú: Tartar de zanahoria, manzana y avellanas. Crepas rellenas de espinacas con queso ricotta en salsa de jitomate.
1h 30min
Buñuelos de Zanahoria con aguacate, Atún y Huevos
40 min
Empanadas indias de carne con aderezo fresco de hierbas
2h
Calas de New Orleans (arroz frito)
1h