Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de cebolla morada, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 500 g de jitomate guaje, en cuartos
- 90 g de pimiento rojo, sin semillas y en trozos
- 20 g de aceite vegetal
- 50 g de vinagre de vino tinto
- 1 hoja de laurel seca
- 1 pizca de nuez moscada en polvo
- ¼ cdita de pimienta negra molida
- ¼ cdita de pimienta de cayena (opcjonalnie)
- ½ cdita de paprika
- ½ - 1 cdita de sal fina
- 50 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 218 kJ / 52 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mermelada de frutos rojos con chipotle
40 Min
Concentrado de caldo de pollo
45 min
Leche de almendras
12h
Puré de jitomate básico
35min
Leche de almendras TM6
12h
Salsa catsup
1h 15min
Concentrado de caldo de pollo
45 min
Mermelada de fresa TM6
55 min
Chiles jalapeños en escabeche
40 Min
Pollo con mole TM6
1h
Catsup
1h
Salsa cátsup
25 min