![Dedos de pollo horneados Dedos de pollo horneados](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/162ADE57-4E13-4FA2-9A36-E408323336AE/Derivates/19f90d7d-7a1b-40f4-b912-d9f8bb9d2fbb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de totopos
- 2 cdas de sazonador para fajitas o sazonador para carnes
- 1 ½ cditas de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra recién molida, o al gusto
- 1200 g de tiras de pechuga de pollo
- 165 g de yogur natural
- 30 g de aceite vegetal
- 1 cda de sazonador para fajitas
- 30 g de jugo de limón verde, recién exprimido
- aceite para rociar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3337 kJ / 795 kcal
- Białko
- 75 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 9 g
Alternatywne przepisy
Brochetas de pollo con arroz y salsa de mango
50 мин.
Tacos de pollo adobado
1u. 10min
Hamburguesas del carrito
1u. 20min
Sabanitas de filete de res al romero
25min
Pastel azteca
1h
Barbacoa Tex-Mex
2h
Pollo con ajonjolí
40min
Ensalada de pollo
20min
Salpicón de pollo
25min
Fajitas de res con verduras salteadas
30min
Pacholas de pollo con ensalada
40min
Enchiladas de pollo
40min