Calas de New Orleans (arroz frito)

Calas de New Orleans (arroz frito)

2.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
12 piezas

Składniki

  • 100 g de arroz blanco de grano largo
  • 200 g de agua
  • 3 huevos
  • 2 cditas de azúcar más para espolvorear
  • 150 g de harina de trigo
  • 1 ½ cditas de levadura seca instantánea
  • 1 cdita de canela en polvo más para espolvorear
  • 1 cdita de nuez moscada en polvo
  • ½ cdita de sal
  • 300 - 400 g de aceite

Wartości odżywcze na 12 piezas

Kalorie 1177 kcal / 4927 kJ
Białko 43.4 g
Tłuszcz 17.2 g
Węglowodany 207.1 g
Błonnik 8.8 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Sód 224.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...