Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de azúcar moreno
- 80 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 1 yema de huevo
- 1 cucharadita de vainilla líquida
- 165 g de harina de repostería
- ½ cucharadita de bicarbonato
- ½ cucharadita de canela molida
- ¼ de cucharadita de nuez moscada molida
- 1 pellizco de clavo molido
- 1 pellizco de jengibre molido
- 1 pellizco de cardamomo molido
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta blanca molida
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 214 kJ / 51 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 27.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuernos de brioche
2 Std. 30 Min
Panecillos artesanos
1h 30min
Corona de brioche con chocolate
4h 45min
The new choco king
3h 45min
Polvorones de Día de Muertos
1h 30min
Corona de Pascua (Challah)
1h 45min
Fudge de chocolate con leche, avellanas con escamas de sal
2 Std. 10 Min
Pan de caja
2h 15min
Brioche rápido
1h 50min
Bollitos para la cena
1h 40min
Barritas de arándanos con crumble de pacanas y avena
1 godz. 20 min
Galletas cremosas de nuez con chispas de chocolate
45 min