Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de agua fría
-
2
cucharaditas de sirope de cebada malteada
lub 2 cucharaditas de miel - 200 g de yogur natural frío
- 500 g de harina de fuerza
- 5 g de levadura prensada fresca
- 2 cucharaditas rasas de sal (10-12 g)
- 1 cucharadita de aceite para engrasar
- 1 cucharada de cacao puro en polvo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 8482 kJ / 2027 kcal
- Białko
- 69.9 g
- Węglowodany
- 383.8 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 13.3 g
- Sód
- 4832.9 mg
Alternatywne przepisy
Pan greñado art
3h 30min
Pan de molde con masa madre
16h 45min
Hogaza de centeno y espelta con suero de leche
17h
Pan persa (Naan barbari) - Irán
2h 45min
Pan gallego con masa madre
15h 30min
Panecillos de trigo y centeno con masa madre
15h 20min
Baguettes parisiennes
15h 30min
Chapata con masa madre
17h
Masa madre de centeno
96h 20min
Masa madre de manzana y trigo
48h 20min
Pan de trigo con masa madre
15 godz.
Pan payés con masa madre
16h