Indonesian-style Vegan Vegetable Fritters (TM5)

Indonesian-style Vegan Vegetable Fritters (TM5)

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • red cabbage thickest part of core removed, cut in wedges that fit through feeder
    250 g
  • carrots peeled
    150 g
  • spring onions cut in pieces (3 cm)
    50 g
  • fresh coriander leaves
    10 g
  • garlic cloves
    2
  • plain flour
    175 g
  • rice flour
    25 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • caster sugar (opcjonalnie)
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 tsp
  • water
    175 g
  • fresh beansprouts
    100 g
  • oil for frying (e.g. sunflower oil, vegetable oil)
    200 g
  • sweet chilli sauce
    20 g
  • tomato sauce (e.g. tomato ketchup)
    80 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 350.7 kcal / 1467.1 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 13.4 g
Węglowodany 52.5 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 736.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...