Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g red cabbage, thickest part of core removed, cut in wedges that fit through feeder
- 150 g carrots, peeled
- 50 g spring onions, cut in pieces (3 cm)
- 10 g fresh coriander leaves
- 2 garlic cloves
- 175 g plain flour
- 25 g rice flour
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp caster sugar (opcjonalnie)
- 1 tsp ground black pepper
- 175 g water
- 100 g fresh beansprouts
- 200 g oil, for frying (e.g. sunflower oil, vegetable oil)
- 20 g sweet chilli sauce
- 80 g tomato sauce (e.g. tomato ketchup)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1467.1 kJ / 350.7 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 52.5 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 736.7 mg
Alternatywne przepisy
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40 min
Italian-style Baked Sea Bass with Roasted Pepper Dip and Fennel Salad
40 min
Vegetable Stock Paste (Vegan)
40 min
Cold Soba Noodles with Edamame and Dipping Sauce
40 min
Garlic and Olive Conchiglie
25 min
Anchovy Breadcrumbs
5min
Vegan Spanish Omelette
40 min
Pease Pudding
13h 10min
Salmon Rillette, Onion Chutney, Toasted Sourdough
1h 25min
Black Spaghetti with Prawns and Parmesan Sauce
45 min
Smashed Avocado, Marinated Tomatoes and Boiled Egg on Toast
25 min
Rosemary and Sea Salt Bread
1sa 55 dk