Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g red cabbage, thickest part of core removed, cut in wedges that fit through feeder
- 150 g carrots, peeled
- 50 g spring onions, cut in pieces (3 cm)
- 10 g fresh coriander leaves
- 2 garlic cloves
- 175 g plain flour
- 25 g rice flour
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp caster sugar (opcjonalnie)
- 1 tsp ground black pepper
- 175 g water
- 100 g fresh beansprouts
- 200 g oil, for frying (e.g. sunflower oil, vegetable oil)
- 20 g sweet chilli sauce
- 80 g tomato sauce (e.g. tomato ketchup)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1467.1 kJ / 350.7 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 52.5 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 736.7 mg
Alternatywne przepisy
Pizza Margherita
2hod. 10min
Rustic bread
2 Std.
Bacon-wrapped turkey leg with potatoes
Brak ocen
Sirloin Steaks with Herb Butter, Rosemary Potatoes and Broccoli
45min
Pomegranate Green Tea
15 Min
Acadian Chicken Fricot
1 Std. 30 Min
Super Green Juice (Metric)
10min
Steamed Oyster Mushrooms
25min
Xerém maize meal with fresh tuna
40min
Cod with aïoli
40min
Baked spinach and eggs
40min
Sheek Kebab
1sa 10 dk