
Urządzenia i Akcesoria
Fennel Salad with Orange and Pine Nuts (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 portions
Składniki
-
fennel bulb cut in wedges that fit through feeder350 g
-
white wine vinegar50 g
-
extra virgin olive oil60 g
-
orange finely grated zest and 65 g juice1
-
Dijon mustard10 g
-
agave syrup35 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
pine nuts3 Tbsp
-
oranges peeled, white pith removed, segmented200 g
-
mint leaves chopped¼ bunch
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
281.1 kcal /
1176.2 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
19.6 g
Węglowodany
25.9 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Sód
656.3 mg