Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g fennel bulb, cut in wedges that fit through feeder
- 50 g white wine vinegar
- 60 g extra virgin olive oil
- 1 orange, finely grated zest and 65 g juice
- 10 g Dijon mustard
- 35 g agave syrup
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 3 Tbsp pine nuts
- 200 g oranges, peeled, white pith removed, segmented
- ¼ bunch mint leaves, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1176.2 kJ / 281.1 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 656.3 mg
Alternatywne przepisy
Leftover Vegetable Houmous
10 Min
Pain d'Epi
2h 40min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1 Std.
Grilled Courgette Salad with Lemon Basil Dressing (TM6)
35 Min
Fish Burger with Salt and Vinegar Shoestring Potatoes
45min
Onion Bhajis with Chilli Coriander Dip (TM5)
1 Std.
Beetroot Harissa Falafel; Sumac-spiced Houmous; Tomato Pomegranate Salad with Perfect Pitta
1 Std. 20 Min
Seafood Stew with Rice
30 Min
Chilli con Carne
40 Min
Hot Dogs
35 Min
Lamb Meatballs, Minty Pea Houmous and Flatbreads
1 Std. 15 Min
Avocado and Basil Dressing
10 Min