Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Dill, abgezupft
- 20 g Öl
- 100 g Tomatenmark
- 400 g stückige Tomaten, aus der Dose
- 130 g Zucker
- 150 g Weißweinessig
- 1 TL Salz
- 2 Sternanis
- 400 g marinierte Heringsfilets, in Stücken
- 1 - 2 Zwiebeln, in dünnen Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 2942 kJ / 703 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 1400 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Matjesaufstrich mit Roter Bete
10 min
Apfel-Ingwer-Limetten-Shrub
72 Std.
Staudensellerie-Parmesan-Salat
40 min
Zucchini-Parmesan-Salat mit getrockneten Tomaten
20 min
Rhabarber-Salsa
15min
Kurkuma-Ingwer-Suppe mit gemischtem Gemüse
1 Std. 15 Min
Tomaten-Kranz mit Kapern
2j 30 menit
Pilz-Puder
5 min
Den Helder (Matjes-Tatar)
35 Min
Fermentations-Sud für Gemüse
120h
Salat mit Artischocken und Kapern-Ei-Dressing
35 Min
Matjes-Apfel-Ragout mit Eisbergsalat
15min