Brazo gitano de café

Brazo gitano de café

3.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 porciones

Składniki

Esponja
  • 6 piezas de claras de huevo
  • 1 pizca de sal
  • 140 g de azúcar glass
  • 6 yemas de huevo
  • 1 cdita de café soluble
  • 20 g de avellana molida
  • 60 g de harina de trigo
  • 1 cda de azúcar glass
  • 40 g Licor de avellana
Relleno
  • 80 g de azúcar
  • 150 g de mascarpone a temperatura ambiente
  • 200 g de queso crema a temperatura ambiente
  • 100 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 1 cda de extracto de vainilla natural
  • 5 g de café soluble
  • 150 g de chocolate amargo cortado en trozos
  • 5 g de mantequilla a temperatura ambiente

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 10 porciones

Sód 1809.6 mg
Białko 76.1 g
Kalorie 18126.4 kJ / 4332.3 kcal
Tłuszcz 266.4 g
Błonnik 21.3 g
Tłuszcz nasycony 139.3 g
Węglowodany 403.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...