Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponja
- 6 piezas de claras de huevo
- 1 pizca de sal
- 140 g de azúcar glass
- 6 yemas de huevo
- 1 cdita de café soluble
- 20 g de avellana molida
- 60 g de harina de trigo
- 1 cda de azúcar glass
- 40 g Licor de avellana
Relleno
- 80 g de azúcar
- 150 g de mascarpone, a temperatura ambiente
- 200 g de queso crema, a temperatura ambiente
- 100 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 1 cda de extracto de vainilla natural
- 5 g de café soluble
- 150 g de chocolate amargo cortado en trozos
- 5 g de mantequilla, a temperatura ambiente
- Wartości odżywcze
- na 10 porciones
- Kalorie
- 18126.4 kJ / 4332.3 kcal
- Białko
- 76.1 g
- Węglowodany
- 403.2 g
- Tłuszcz
- 266.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 139.3 g
- Błonnik
- 21.3 g
- Sód
- 1809.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Donas
2h
Donas sin gluten
1 godz. 40 min
Tronco navideño
1 Std.
Cheesecake con costra de granola
7h 20 min
Sándwiches de helado de vainilla TM6
13hod. 25min
Donas rellenas de crema pastelera de cacahuate con dip de chocolate
3hod. 30min
Tiramisú
3hod. 15min
Pastel de chocolate
40 Min
Mil hojas con sonrisas TM6
3h
Cheesecake con mora azul
5 Std.
Helado de limón con leche
12 Std. 10 Min
Pay de guayaba con almendras
4h 30min