Aros de cebolla tempura con reducción de soya

Aros de cebolla tempura con reducción de soya

5.0 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
3 porciones

Składniki

  • 3 cebollas cambray con el tallo
Reducción de salsa de soya
  • 120 g de salsa de soya
  • 20 g de vinagre de arroz
  • 4 cdas de azúcar
Tempura
  • 1 yema de huevo
  • 250 g de agua mineral gasificada muy fría
  • 140 g de harina
  • 2 cdas de fécula de maíz
  • 1 cditas de sal
Aros de cebolla
  • 450 g de aceite de girasol
  • 180 g de cebolla en aros
  • 50 g de harina

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 15 g
Kalorie 7812 kJ / 1860 kcal
Tłuszcz 153 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 110 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...