Relámpagos de chocolate

Relámpagos de chocolate

5.0 2 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
20 pieza

Składniki

Masa choux
  • 140 g de harina
  • 20 g de cocoa en polvo
  • 120 g de agua
  • 130 g de leche entera
  • 100 g de mantequilla
  • 1 pizca de azúcar
  • ½ cucharadita de sal
  • 4 huevos (60-65 g c/u)
Crema pastelera
  • 100 g de azúcar
  • 500 g de leche entera
  • 50 g de harina
  • 2 huevos
  • 2 yemas de huevo
  • 1 cucharadita de vainilla
    1 cucharada de azúcar de vainilla
Cobertura de chocolate
  • 150 g de chocolate amargo en trozos
  • 50 g de agua
  • 50 g de mantequilla
Otros
  • 400 g de crema batida

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pieza

Białko 6 g
Kalorie 1142 kJ / 273 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...