![Relámpagos de chocolate Relámpagos de chocolate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/07223265-EBA2-4379-8FF5-EE1D87981495/Derivates/2732E273-2B1D-41F8-A3BC-5E6EFE97F743.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa choux
- 140 g de harina
- 20 g de cocoa en polvo
- 120 g de agua
- 130 g de leche entera
- 100 g de mantequilla
- 1 pizca de azúcar
- ½ cucharadita de sal
- 4 huevos (60-65 g c/u)
Crema pastelera
- 100 g de azúcar
- 500 g de leche entera
- 50 g de harina
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
-
1
cucharadita de vainilla
lub 1 cucharada de azúcar de vainilla
Cobertura de chocolate
- 150 g de chocolate amargo, en trozos
- 50 g de agua
- 50 g de mantequilla
Otros
- 400 g de crema batida
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1142 kJ / 273 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache de chocolate
35 Min
Rosca de naranja
1 Std. 30 Min
Panquecitos de arroz
35 Min
Tarta de mousse de chocolate
12 Std. 30 Min
Delicias de coco
1 Std. 30 Min
Pastel de cajeta
1 Std. 10 Min
Pastel de chocolate, zanahoria y piña
2h 20min
Leche frita de chocolate
2 Std. 30 Min
Besos de dama
1 Std.
Pastel tropical
2h 40min
Cobertura de chocolate con aceite
5 min
Mini cheesecakes de chocolate blanco
8 Std. 30 Min