Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g batata descascada e cortada em pedaços que caibam no bocal da mandolina Bimby®
- 80 g queijo parmesão cortado em pedaços que caibam no bocal da mandolina Bimby®
- 1 c. chá de sal
- 1 - 2 dentes de alho
- 1 - 2 pés de tomilho, só as folhas, mais q.b. p/ guarnecer
- 150 g natas
- ½ c. chá de pimenta
- ½ c. chá de paprika fumada
- Wartości odżywcze
- na 4 doses
- Kalorie
- 5473.5 kJ / 1308.2 kcal
- Białko
- 44.5 g
- Węglowodany
- 115.2 g
- Tłuszcz
- 77 g
- Tłuszcz nasycony
- 47.7 g
- Błonnik
- 14.3 g
- Sód
- 3521.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa de crepe sem glúten
Brak ocen
Polenta cremosa com ragu de cogumelos
Brak ocen
Pêssego Tônica
Brak ocen
Bolo de Especiarias
Brak ocen
Xarope de vinho tinto
Brak ocen
Frango à Malaio com coco
Brak ocen
Mexilhões a vapor com molho de alho-francês e coco - TM5
Brak ocen
Salada de morango e burrata com pesto - TM5
Brak ocen
Flan
5h 30 min
Bolos de noz pecan e xarope de ácer a vapor
1 Std. 25 Min
Pão achatado Keto com pesto e tomate
25 Min
Iogurte gelado de ananás e de morango
20 Std.