Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g blanched almonds
- 100 g raw sugar or Rapadura sugar
- 150 g plain flour
- 130 g unsalted butter, well softened
- 2 tsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 525 kJ / 125 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 1.2 mg
Alternatywne przepisy
Coconut oat biscuits
45 min
Apple and date cake
1 godz. 30 min
Fruit and nut muffins
30 min
Lemon olive oil salted macadamia biscuits
1h 25min
Fig and apricot tea bread
1 godz. 30 min
Pepita almond Florentines
1h
Apple tea cakes
1 godz. 10 min
Date and nut loaf
1 godz. 20 min
Banana, walnut and date loaf
55 min
Almond and date bars
2h 15min
Orange and almond cake
2 godz. 20 min
Caribbean carrot cake
2 godz. 10 min